Trtm Architects

Merendero, Spain

The client's comission consisted of the extension of a restaurant in Alicante. One of the main requirements of the project was to have an open plan that gave the option to different distributions of the space.

To do this, we planned to close the front yard of the 320 m2 premises with a saw roof that took as reference the greenhouses in the area and that minimized the use of columns. Inside, a bright environment is generated by the use of indirect light that bathes the interior sides of the roof.

For the interior compartmentalization, reflective curtains have been used that allow easy configuration of spaces. Hanging plants multiply in these curtains generating an atmosphere of an attractive abstract landscapes.

Read more

Architects: Trtm Architects

Engineer consultant: GV408 Arquitectos